bron till terabitia


måste skriva en kort notis om den helt underbara film jag såg nyss; Bron till Terabitia. Den handlar om en kille som lever i en fattig familj och pappan är väldigt hård mot honom. han blir mobbad i skolan och det enda han gör bra är att springa. En dag kommer en ny tjej och vinner över honom. de blir vänner och hittar ett rep som gör att de kan korsa floden. de bestämmer sig för att skapa en ny värld där. utanför att vara utstött i skolan och mobbade. De bygger upp hela världen terabitia. De är de som ska rädda "fångarna" som hålls fångna, ekorrar blir monster som skyddar fångarna och gamarna blir håriga. (Inte grannarna som jag läste fel på undertexterna)

En så underbar film om vänskap. Om att övervinna de hinder som omgivningen sätter upp för dej och att veta att inom dej finns paradiset. Terabitia. Där du är kung och regerar över allt det onda. Att bygga en bro. Att tilsamma övervinna mobbarnas ord och pappans ignorans.

Tänk vad härligt att få vara barn igen. Att kunna drömma sig bort i fantasin och leka att du är kung över världen. Att kunna utesluta allt det dåliga i din lek och att åter igen vara den lilla person man en gång var, när hela världen kretsade runt dej, dina lekar och din fanatsi.

Klart sevärd film men ha näsdukar nära... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0