fredag-lördag


har minst sagt vart en händelserik helg.


fredagen började med en frukost med syster, sen gick vi till friskis och tränade litegrann. syrran ville se hur det gick till på ett rikitgt gym. efter det så gick vi lite nere på stan efterom vi bara gjorde A6 igår. det blev en sjal, en randig body och en jättefin lila tunika för mej. sen åt vi lunch och vi vandrade he mtill mej igen. efter det kom mamma och gav mej mina byxor jag hade beställt (passade inte) och systern åkte hem. kort efter det dök martin upp och vi hade "förfest", haha, skitsnacka i soffan som vanligt då. vid 8 tiden mötte vi upp sebastian på juneporten och begav oss upp till joanna (som har en söt katt som flörtar med sebastian)

det kom en hel massa folk och sen drog vi till nellys lägenhet istället eftersom hon både har en ljudanläggning och bra msuik, vilket saknades hos joanna. kvällen bjöd på en hel del godbitar; joanna sjunger som en äka gud, sebastians strippshow och jordgubbs-vattenpipa? jag drog hem vid 2 tiden ungefär och martin sov hos mej.

lördagen har flutit på utan att jag har gjort någonting. jag åkte hem till ön eftersom imorgon så ska jag till systern och fira theos två års-dag :) 

dagens citat; "alla ni elaka killar kan bara ta och strypa er själva" - läst i sofis mode. 

mysdag med syster

idag kom min syster hem till mej för vi skulle ha mystorsdag. först åkte vi till A6 med mamma och så hittade vi syster nummer 2 där med hennes barn och vi käkade mat. sen så shoppade vi. jag köpte en bomberjacka och ett randigt linne och jag provade typ 900 klänningar som alla såg ut som tält.

på kvällen blev det bio, meet the spartans, en helt sjuk film som man trodde skulle vara riktigt dålig efter man sett början men som man tillslut bara satt och garvade åt. allra bästa var battlet. sen efter det så kröp vi ner i soffan hemma hos mej och kollade på kustbevakningen (?) och kitchen nightmares (jag älskar verkligen det programmet, haha. det är så äckligt att det blir intressant). sen så somnade vi :)

en helt underbar dag med älskade syster.

update

Jag känner att det blir allt mer sällan jag bloggar nuförtiden, förmodligen för jag absolut inte gör någonting på dagarna längre^^ Jag tycker om hela den där idén med att vara ledig! Men jag tänkte ge er en update:

- Höll på att ta livet av mej själv på gymmet idag med hjälp av skidmaskinen aka monstermaskinen. Det var nog bland det värsta jag gjort på länge.
- Jobba, Jobba, Jobba men konstigt nog trivs jag med det. Det är skönt att träffa folk (och prata med en hel massa) och samtidigt veta att jag tjänar pengar på det?! Det är nog därför jag jobbar heltid imorgon.
- Skulle städat idag men det blev inte så mycket med det. Tvättar iaf och jag SKA diska, sen, när jag orkar...
- Jag har köpt chinos idag, det är nästan lite status på det. Jag som annars aldrig har någonting som inte sitter tajt. Men de vart beige och jättefina, fast de fanns bara i storlek 34 så jag få sy in som (och upp dom, de var 84 cm långa!)
- Och jag längtar tills torsdag när syrran kommer; shopping, lunch med mamma och sen bio och torsdagsmys. 

Sen har jag också kommit fram till att ska du tina soppa så börja typ 3 dagar innan du ska äta den. Hjälp vad det tar lång tid! Har haft min liggandes i 2 dagar och sen är fortfarande en liten klump...

Och dagens citat kommer från mej: "Men gå och ät giftsvamp..."

GLAD PÅSK

Click for Full Size View

åh ja, glad påsk folket.
själv har man konsumerat allt för mycket godis och jag vill inte tänka på vad det blir ikväll^^

paris


Precis som alla andra torsdagar så längtar jag efter något. Oftast brukar det vara till fredagen och helgen men idag så längtar jag till vårresan som går till Paris. Det är exakt en månad kvar idag. Jag behöver verkligen komma ifrån allt just nu. Har börjat få lite av den inställningen "Det är lika bra jag ger upp nu för det går inte bra ändå"  och att komma iväg till ett helt nytt land (med snygga fransmän dessutom) är nog precis vad jag behöver. Sen tycker jag franskan är ett så sjukt vackert språk.

Men det absolut bästa av allt är nog ändå att jag får umgås en hel vecka med familjen.  Det låter jättedumt men det tar på krafterna att bara få se sin familj kanske 2-3 helger i månaden. Man blir en väldigt ensam människa. Jag får hoppas att tiden går snabbt nu...


onsdag

idag har det vart den bra dag. historia provet gick riktigt bra, skrev hela 12 (!) sidor och jag är sjukt stolt över mig själv. haha, det visade sig att min känsla för vad som kom på provet var rätt och jag slapp jobbiga misstag (jag hade pluggat på; feodalism, andra värlskriget och ryska revolutionen och det var det som dök upp på provet). det enda som vart riktigt svårt var tidslinjen, hur omöjligt är de tändå inte att veta när tvåkammarättsgejjn infördes i sverige?

efter skolan så trillade martin ner i min soffa efter han terroriserat min glasruta med isbitar. alltid lika skönt att bara snacka skit ett par timmar och han kan man ju verkligen prata med allt om (det är fortfarande inte kul martin!)

duktigt

idag har jag vart sådär sjukt överdrivet jobbigt glad. och det gör ont att le. har sådan hemsk träningvärk i revbenen (?) men dagen har vart bra. ia blev superglad för pärlorna och anna gör bara mej ännu mera frammåt och uppåt. svenska provet gick skitbra, trots det känndes lite konstigt att sitta och resonera allvarligt varflr Sophia skulle välja Mappe istället för Svante eftersom den sistnämnde sov igenom stormen...

Jobbet gick skitbra också. Trots Jonas kallade mej en liten fis (moralsänkning jonas!) och att viktor övertalade mej att jobba långfredagen med. Han lovade att laga frukost och vem kan inte motstå det? sen satte jag nytt manuellt rekord (igen (A) med hela 17 otroligt snygga odrar :) Fick till och med beröm av veteranen Andreas och det är jag stolt över, det är som om påven hade kommit och hälsat på och tyckt jag sålde ljudböcker bra.

imorgon blir också bra, om man tar bort historia provet...

Dagens bästa

haha fick ett så skönt mejl imorse.


image3

sover du?

kan inte sova och jag får smått panik snart. det är bland det värsta som finns. jag tänker alldeles för mycket och det vet jag om men samtidigt så kan jag inte bara koppla bort allting. skriver som vanligt massa när det blir såhär. jag måste köpa nya block. (kan någon som ser mej imorgon påminna mej?)

Sover du?
Sover du nu
sover du?
du och jag
vi är
prinsessor
varje natt

Ler du?
du ler nu
alla dessa
teorier
drunknar
i våra skratt


söndag

Har vart en skön söndag.
kanske inte att gå upp typ mitt i natten men sen när man väl var i stan så var det inte helt fel någonstans. Gick och tränade med min fina Anna, vi var megaduktiga och tränade kondition och benen (kan ju tala om att det var synd om mitt sträckta hamstring)  och sen gick vi och lunchade på claras. Drack aftereight kaffe och tyckte om det :O Det var så sjukt skönt att bara prata om allt och ingenting, speciellt eftersom de sista dagarna har vart lite ostadiga. Men jag mår bra nu, går inte göra annat med henne.

Sen gick jag och jobbade (efter typ 3 timmars fika)  och lyckades slå nytt rekord på det manuella. jag är glad :)

Dagens citat från en nära vän, efterom jag älskar textraden:
Då hans liv var så lätt, och hans mål så små, då han hade en vän att leva för - Martin Damber4g

ps. jag har gjort smycken i helgen :) kan ju tala om att det tog X antal timmar.

444145-2

sårad

Kölden som fick oss att domna
och de långa blickarna mot skyn
Och ändå såg vi bara förbi
de klara stjärnorna i Vintergatan.

Var gång jag kom dig närmre
växte avståndet mellan oss
De ensamma tankarna tog vid
där viljan att kämpa upplöstes.

Hur länge stog vi i kylans vindar
och darrade av kölden?
I den mest plågsamma tystnad
som inte längre kunde brytas.

Att kunna vinna kampen
var bara en dröm i fjärranland.
När mina tårar blandas med regn
i ett ensamt stadslanskap.

Det är över nu.



(anna gumman, utan dej går jag under!)


idag - fredag

Idag har det vart en helt skön dag. kanske svenskaprovet som jag satt uppe halva natten för inte var det mest roliga jag gjort men resten var helskönt :) men detta inlägget är faktiskt tillägnat en person som betyder massor för mej och hon får alltid mej att skratta och må bra. Ia är dagens person!

Det är aldrig en lugn stund med henne, jag fick en jättefin teckning i min mattebok (ska visa den när jag kommer hem) och hennes sjukt sköna kommentarer;
Ia:        REINOR!
Reino: Hahah, det finns faktiskt de som tror jag heter Reinor...
Ia:        *Asgrav* sen viskar; vad heter han då?

Fast dagens absoluta höjdpunkt var när vi lyckades lura i Ludde att Gustav var pappaledig och var tvungen att ta hand om barnet varannan fredag och det var därför han inte var på lektionen. Och han gick på det, på allvar. Har nog aldrig skrattat så mycket innombords som jag gjorde den lektionen.

DU är det absolut bästa din busunge <3

de senaste dagarna

de senaste dagarna har vart en kamp för mej. jag har brottats med känslor från gamla tider som jag trodde jag hade lagt bakom mej. jag skulle ljuga om jag sa att det inte har vart svårt för det har vart ett rent helvete. men det är sluet som räknas och nu vet jag hur jag ska hantera saker utan att gå under själv på köpet.

Men det finns bra saker också! jag är frisk eller nästan, har fortfarande lite feber och ont överallt men jag är frisk egentligen! Men det är skönt att må bra igen, jag var så lycklig igår. Ett konstant glädjerus från första till sista minuten av igår.

sommaren

nu har jag ett rejält sug efter sommaren, med alla söta kläder och att få springa runt i klänning och bara ben. kanske blir arvika (om jag får följa med fortfarande...) blir en hel del jobb, massa lek med vänner såklart. detta sug efter sommaren orsakades av ett snabbt besök på ellos hemsida där jag hittade 2 plagg som orskadade maniskt ha-begär hos mej, känns som om en beställning börjar bli aktuell (A) frågan är om jag passar i dem? inte rikitgt vad jag brukar ha men man kanske kan inbilla sig?

 

men nu hinner jag inte skriva så mycket mer. jag bakar bröd!

 

hjälp mej!

ungdomens vårsalong närmar sig och det är snart dax att lämna in bidragen. jag gör en fotoserie med svartvita träd (suprise) och jag har två klara och har bara den sista kvar men jag har svårt att välja och här kommer ni in. kan tyvärr inte visa stora bilder utan bara små. haha och det är en hel del jag har att välja mellan...

stående:
   

liggande:
 


sjuk



fick vara frisk en halv dag. tack för den! ibland önskar jag att jag åtminstonde hade haft ett litet immunförsvar och att jag för en gångs skull inte smittas av allt och alla.

DAGENS...
dusch: typ i förrgår, uch!
frisyr: rufs i håklämma
klädsel: hotpants och linne
händelse: jag åt en hel halv kopp med varma koppen, det ni!
planer: bli frisk.
vill ha: ett immunsförsvar, onsdag och syster
drog: text-tv
tråkigaste: att jag är sjuklig.
roligaste: svår att hitta något...
måste: bli frisk och jobba och skola
dricka: varmt vatten.
köp: absolut ingenting.
mat: en hel halv varma koppen + 1/3 macka
kärlek: jepser, anna

nästa veckas to-do

tänkte ni skulle få ta del av vad som händer i mitt liv nästa vecka för jag har nämligen vart så duktig att jag planerat. det ni!

måndag: Träna på Friskis, Träffa Jesper, Plugga
tisdag: Jobba, Plugga Histora + Engelska, Gå en snabbis på stan
onsdag: Träna på friskis, Träffa syster min, Konsert (martin uppträder-kom folket)
torsdag: Morgon-Plugga, Jobba, Träna på friskis
fredag: - Här är det öppet för förslag -
lördag: Officiell slappardag, alltså spenderas framför TV.n eller i badet, ska plugga på historian med
söndag: Träna på friskis, Jobba


rädd

igår så trillade min pappa och slog i huvudet. han hade haft magsjuka och var rejält dålig. vi ringde ambulansen och såsmåningom så kom de och mamma och pappa åkte in till ryhov. det var längesedan jag var så rädd. rädd för att pappa skulle vara skadad, rädd för att det hade hänt något allvarligt. rädd för hur blåljusen lyste upp mörkret på ett skrämmande sätt. men mest av allt, rädd för att aldrig få prata med honom igen. jag vet att skadan inte var allvarlig, en bula, hjärnskakning men inget mer. men ändå ligger tanken där i bakhuvudet och ekar. sen igår kväll har jag bestämt mej; jag måste alltid se till att de jag håller av vet hur mycket jag älskar dem. för man vet aldrig vad som händer.

pappa fick senare komma hem idag. han mår okej, en jättebula, blåtira, hjärnskakning och huvudvärk men han är okej. hade han inte vart okej så hade jag inte vetat vad jag ska göra.

pappa, mamma, systrar, vänner - ni betyder <3

i-landsproblem

jag har tänkt på en sak. många av mina problem som jag går och tänker på/oroas av är så kallade i-landsproblem, typ som "jag är för smal så jag måste köpa jeans på barnavdelningen" eller "ska jag köpa den rosa mobilen denna eller nästa månad" eller "hoppas inte carola går vidare till finalen".

men efterom jag bor och lever i ett i-land. borde jag rent logiskt ha i-lansproblem. visst jag tycker det är sjukt orättvist att u-länder på lida på grund av vattenbrist. och jag mår verkligen dåligt när jag ser alla svältande barn i afrika. trots det så har jag mina i-landsproblem och mår fortfarande dåligt över det. är detta okänsligt? jag jobbar och sliter för att tjäna ihop mina pengar, och alla som vet hur det har gått på sista tiden vet också hur kämpigt det har vart.

jag vet faktiskt inte vart jag ville komma med detta. en liten inblick i vad som snurrar runt i mitt huvud bara. tillsammans med förhoppningen om att nordman äger sönder carola imorgon, att jag måste träna ihjäl mej nästa vecka och längtan efter att ta min veckorevyn och hoppa upp i soffan.

LINNEA LORENTSSON, DONSÖ - JAG SAKNAR DEJ TJEJEN

om lumpen

jag har bestämt mej för att jag ska göra lumpen. eller jag ska mönstra i alla fall.
jag vet att för några som jag nämt detta för har skrattat åt mej och sagt "hur sjutton ska DU klara av det?" och sen gått därifrån. jag vet att jag har haft problem med tex knän och liknande, men det hindrar väl inte mig ifrån att försöka?
om jag inte mönstrar och inte får utmana mig själv så kommer jag inte få veta om jag klarar av det, och det är faktiskt någonting jag måsta få veta. för min egen skull. jag siktar inte på att bli yrkesmilitär eller något sådant utan snarare ge mig själv en rejäl utmaning och sedan se vart det leder. och diciplin är faktiskt något som jag trivs med.
 
jag tror lumpen är en bra utmaning och erfarenhet, vad tror ni?

om stil och kläder

På senare tiden har jag och min stil gjort en helomvändning, från enbart svart och mörkgrått till typ alla världens färger. Jag äger en rosa kofta :O På ett sätt känns det skönt. Att inte alltid vara den "mörka pricken" bland alla andra färgglada och positiva människor, men på ett sätt så är det lite små läskigt. Helt plötsligt är jag rädd att bli sedd som en "bitch" och att alla ska tro jag är en av alla de andra, bara för jag klär mej som alla andra. För innan var det precis det motsatta, jag hade allting som ingen annan hade på sig. Jag är mitt inne i en omvanligsfas och jag är både spänd och nervös för hur jag kommer sluta.  Och ännu mera läskigt är det att det faktiskt spelar roll för både för mej och för andra!

sjuk

idag är det synd om mej.
Har lyckats dra på mej en jätteförkylning. Med feber, hosta och hela kitet. Har dessutom lyckats tappa rösten helt, det var inte helt enkelt och förklara vilken hosmedecin jag ville ha på apoteket. De skrattade nog ganska gott åt mej efter jag gått. Men när jag är såhär sjuk så går typ hela världen under och det är JÄTTEsynd om mej. Hatar verkligen att vara förkyld, jobbigt att inte kunna andas och sen så känner man sig så ofräsh. Men nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och med lite glass (A)

uppdate:
åker till visingsö, och precis som de som försökt så är det onödigt att ringa mej efterom jag inte kan prata ändå. så förlåt om jag klickar av er :(

Snövitt papper

Pappersark så vita som snön om vintern

Så genomskinliga

Men ändå så fulla av hopp om andra tider

Eftersom en bok utan ord

Är fri att fyllas med de älskvärda orden

Som är bättre än det vi har


Svarta pappersark tonade likt sot på rutan 

Fulla av komplex

Byggda av tankarna på det som ingen förstår

Hur verkligheten är


Men nu blir mina tårar till bläck på papper

På det som inte finns

De faller och blir till beundransvärda ord

På snövita papper

De säger det är det vackraste de någonsin hört

För ingen ser skillnaden.


varning för ras

Jag vet att rubriken är samma som namnet på en winnerbäcklåt, men martin du kan sluta vara glad för denna texten handlar inte ett dugg om det, det bara passade bra in ;)

Ibland (som idag) känner jag mig som ett hus med "varning för ras" skylt.
Långa tomma korriorer som ekar av ljudet från det som varit. Nerrivna tapeter som vittnar om den sorg för tiden som var. Orden och klottret från de som vandaliserat. Gamla och gulnade fotografier med lyckliga människor på, för att påminna om det som vi hade. En utsida så ful att ingen längre bryr sig om att titta en extra gång. Ett hus som förfaller mera för varje dag. Ett hus som försvann.
 
Idag rasade jag.
Har ni tänkt på att att det är mycket lättar att vara nere än att vara glad?

petra goes to denmark

jag blev upptvingad mitt i natten och itryckt frukost och bländad av den sjukt starka lampan i köket (dimmer någon?) sen påklädd och sminkad och intryckt längst bak i en minibuss. sen somnade jag.

vaknar av att vi är i ljungby på deras "rastplats" och det var dax för den traditionella frukost-ätningen. klockan var väl 8 eller något och jag kan ju inte mera än påstå att jag var trött. fick frukost nummer 2: hamburgerbröd med philadelphia och avokado och sen blev man intryckt i bilen igen. 5 minuter senare sover jag.

vaknar av att alla är sjukt uppspelta över att vi prickade färjan exakt. vi går på och jag köper den årliga mjölkchokladen och luktar på parfym. sen åker vi i land och direkt så bär det av för att köpa sprit ;) jag hittar lite bacardi och smått och gott. lite vin också. sen ner på stan, äta på ett "böf hus" och bli jättemätt sen springa och köpa kläder och sen är det båt igen. köper parfym, 100 ml Calvin Klein in2u her och blir jättenöjd för en var läskigt billig. sen är det hemresa och jag sover hela tiden, precis som alltid när jag åker bil. får jätteont i ryggen och nacken eftersom jag i princip ligger dubbelvikt^^ sen a6, träffade jesper och sen somnade jag väl vid halv 11 eller något :) tänk vad trött man blir av att inte göra någonting ;)

så vad har vi lärt oss idag?
nummer ett: inte sova dubbelvikt i bilar, det gör ont
nummer två: men försök inte hålla dej vaken, det går inte ändå
nummer tre: parfym är billigt och bra på båtar
nummer fyra: men det rekomenderas att veta vilken man ska ha innan

RSS 2.0