trött och sjuk

Tack för att du lärde mig att jag kunde lyckas med allt jag ville om jag bara trodde på mig själv lika mycket som du trodde på mig /Bradley Trevor Greive sa de orden som passar bra till det jag vill säga till min pojkvän idag, på våran tre-månadersdag.


__________________________________________________


Jag pratade med en god vän om hur sällan man låter de man älskar veta att man gör det. När sa du "jag älskar dej" till dina föräldrar till exempel? Eller inte bara de man älskar, de man håller av och beundrar med. Jag började tänka på hur många underbara och fantastiska människor som jag umgås dagligen med, som inspererar mig, som inte har en aning om hur jäkla bra de är. Det är nästan så jag skäms. Vad skulle jag göra om de försvann en dag? Eller ännu värre, om jag försvann? Tyvärr upptäcker man att man kanske borde öppnat hjärat lite oftare, jag vill aldrig att det ska hända mej.

Jag har ändrat uppfattning om hur jag definerar ordet "vän" numera. Det är inte längre någon du kan umgås med för du inte har något annat för dig, det kallas bekantskap. En vän är någon som man umgås med för man vill och för att man utvecklas som människa tillsammans med, för det är väl det man ska sträva efter?

Det enda jag vet att vi lever i en värld som behöver tonvis med kärlek på recept, skriv ut några och ge det till de som ni håller av. Innan det är försent, det är inte så dramatiskt som det låter, men man vet ju aldrig.

(och ja, Petra är trött, sjuk och filosoferar)


stress

Stressad. Känner ni igen er?
Just nu så stressar jag tills det känns som om jag ska gå sönder, det är skola, "du ska ju ha bra betyg om du bara satsar lite", det är jobb, "du kommer snart upp i 20 igen, kämpa lite bara", du ska se bra ut, "om du bara tränar lite så kommer magen försvinna", jag kan hålla på i evigheter. Jag stressar så jag bli sjuk (åter igen; nästan 39 graders feber och förkylning) men jag kan inte sluta, för jag vet jag mår så mycket sämre när jag slutar.

Ibland känns det som om världen snurrar på lite för snabbt och jag bara kan titta på. Jag är en statist i mitt eget liv. Tittar jag noga så är det ett enda kaos, men det får inte visas utåt. En perfekt fasad är det som gälller.

Stress har blivit min livsstil och kännetecken, alltid minst 4 saker på gång samtidigt. Jag tror allvarligt talat jag kommer bli utbränd innan jag är 30 för jag kan verkligen inte hitta något som saktar ner min värld ett par varv. Så jag får nog nöja mej med att bara titta på.

fördelar

Jag har hittat en bra fördel med mitt jobb, man får prata med så mycket sjukt söta ungar. Inte för jag är pedofil men jag älskar verkligen barn och de är sådär skönt obekymrade. Pratade med en söt en för ett tag sedan:

Jag: Hejsan Petra heter jag sökte Carina.
Hon: Va?
Jag: Jag sökte Carina
Hon: Heeeeej mamma!
Jag: Eh, har du din mamma hemma?
Hon: Ja! Vänta lite...

tråkig

jag är tråkig och uppdaterar aldrig, jag är med martin, anna och går i skolan samt jobbar hela tiden osm en liten bäver. jag lovar och svär jag ska försöka bli bättre, snart när jag orkar dvs. martin fotograferade mej i studio igår, jag är nöjd faktiskt. han är jätteduktig, massa cred till honom. annars gör jag inte så mycket, jag ska åka hem till mina föräldrar nu och bara ta en jätteskön och slapp helg :)

msn

Jag byter msn på onsdag så de som ska ha den säg till så addar jag er, resten blir borttagna :D

telefonförsäljare

Innan jag började på WeCall så hatade jag telefonförsäljare, verkligen irriterade mej på dem. Och det gör jag faktiskt fortfarande, de som är sådär "" hela tiden och som aldrig tar ett nej. (Det går faktiskt vara trevlig). Men sedan jag började på WeCall har jag också fått ny respekt för dem, jag vet vilket slit det är för att få någon lön överhuvudtaget. Det är jobbiga tider att jobba på och man får så sjukt mycket skit för att man bara gör sitt jobb.
     Bara för jag har det jobbet jag har så behöver jag inte få höra idiot  osv dagligen. "Nej tack" räcker gott och väl. Och är folket jag pratar med trevliga så är det såklart att jag också är trevlig det säger ju sig självt. 

Jag klankar inte ner på er som hatar telefonförsäljare, jag är med i eran klubb, men jag blev bara så paff när jag blev kallad "hora, enbart för att jag har det jobbet jag har. Mycket skit har jag fått men det tog priset.

Men annars så tycker jag det fatiskt är ett av de bästa jobben jag haft.
(Ni vet jag inte alltid är aggresiv, haha)

Framtiden

Jag sitter i en soffa, nerbäddad i en varm filt och lyssnar när Martin sjunder vackra sånger från en annan tid om folk med drömmar och planer om att förändra världen till det bättre. Sånger från svunna tider på den himmelska fridens torg, eller om han som tappade bort kärleken. 

Vi pratade om framtiden idag, om våra drömmar och planer och hur  vi ska klara det. Jag vet vi har en framtid, om vi bara vill och vågar ta oss dit. Vägen lär vara lång med många gropar men bara vi orkar så kommer vi  fram dit en dag, det är jag helt säker på. Martin sjunger låten om att man inte kan äga någon, jag tror inte heller på det, men jag tror på att man behöver inte äga någon man älskar.  Det enda du någonsin behöver göra är att tro på framtiden och att tron på kärleken ger en tillit till den andra personen.

Ingen av oss har haft klockrena uppväxter, kanske inte sådana uppväxter man önskar man hade haft. Men jag vet i mitt fall att det har gjort mej så mycket starkare. Tillsammans med Martin är jag inte mitt förflutna, jag är min framtid. Löjligt säger säkert många, du är för ung, fuck-it säger jag. De som säger så är förlorare.

Och för ni som undrar så har min dag vart jättebra, även om jag har fått ögoninflammation och jag ser ut som ett as.


veckan

Jag tror inte det blir en så jobbig vecka som jag först trodde, vilket är skönt.
Eller jo, rent metalt blir den skitjobbig men jag har överlevet värre saker så det är bara att bita ihop och se glad ut. Jag har fått det västa överstökat iaf, mattenationella. Det gick antingen skitbra eller helt åt helvete.

Jag har glömt min kalender så jag måste skriva upp min planering så jag kan skriva av den hemma sen.
TO DO THIS WEEK
Mån: Vart
Tis: Mattenationella sal 112, Svenska sidan 98, Jobba 17-21
Ons: Resursdag, operation dagsverke, i skolan 9-12, till Martin (om jag får)
Tors: Engelska, 15 ordspråk. DATAPROV (plugga, plugga!), JObba 17-21
Fre: Engelska muntliga nationella, pokerkväll? 

måndag


Jag har varit duktig idag. städat, damsugit och tvättat, den ni!

Sen så fick jag reda på att det inte är någon skola på onsdag utan vi ska ut och ha "Operation Dagsverke" dvs jobba och sedan skänka pengarna till Bolivia tror jag det var detta året. Jag tycker sådant känns bra att göra. En god gärning, det är liten egokick för själen. Fast jag ska jobba på tisdagen sitället och förhoppningsvis leka med Martin på onsdagen istället :)

Skolan var lätt idag, jag fick massor skrivet på mitt "Lunds Domkyrka- Projekt" så det blir nog klart när det ska vara klart. Skönt det. Sen lyckades jag måla en kille också, som jag blev nöjd med. Han är numera inramad och ska hängas upp senare, när jag orkat gå till riksbyggen och kolla om omtapetsering. Kan ni hjälpa mej lista ut vem han blev så satans lik?'

den personen i världen...

... som betyder mest för mej är en långhårig, blond vandrande pinne. En röd sådan till och med. Jag lyckades få till en oklychig start på ett klychigt inlägg (jag har jobbat hela dagen på den). Men jag måste ta och skriva detta, bubbla av mej litegrann.

Har ni någonsin, redan innan första kyssen kännt att det är helt rätt? Inga tvivel liksom. Veta att denna människa kommer man förmodligen att spendera bra och dåliga år och dagar med? Välkommen in i klubben då. Jag är av naturen är väldigt osäker och tveksam person och jag gillar inte förändringar men här fanns aldrig några allvarliga tvivel. Han tog mej med storm.

För ni som inte vet vem denna underbara person är så ska jag berätta för er; Martin Damberg, man, 18, Habo. Förvirrad, musikälskade Spinkis. Och han är upptagen är kanske värt att nämna, inga försök från eran sida inte, då blir jag butter. Den finaste som finns.

Denna människa är en av de få som förstår mej (nu börjar klychorna, men det är verkligen så). Han är killen som väcker mej halv 6 för att han kittlas, och sen kommer undan med det.  Och han är den som bara skrattar åt mej och säger jag är söt när jag försöker hänga mej själv i mitt linne i den mest ohållbara lampan i världen, för han inte vill berätta vad de var han försökte säga men inte sa. (never, att jag släpper det). Martin är den som jag kan prata politik med, han är den som får mej våga ha åsikter. Och han är den som jag vågar gråta inför, trots det är pinsamt, och sen få mej att gråta lite till för han viskar så fina saker i mitt öra.

När jag är med Martin så har jag samma känsla som efter man har haft ett jättejättesvårt matteprov med en såndär mördaruppgift på slutet (en såndär, jag.är.jättesvår.sista.uppgift.som.gör.att.du.får.IG-uppgift), och sen så kommer man på det i sista sekunden. Den känslan av att hela världen bara lägger av ett jätteleende mot dej. När man är helt oslagbar, stark som en jättehulken och vig som en (tänkte skriva igelkott) *valfritt vigt djur*

Vad jag försökte komma fram till innan jag gjorde massa onödigt utsvävningar är att Martin, du är guld värd och jag älskar dej mer än något/någon annan. Och har ni någon som är lika speciell för er så håll hårt i dem, de finns för få i världen.

Petra Gustavsson <3 Martin Damberg

veckan

Uch, denna veckan har vart uppochner och helt galen.
Jag har studsat runt mellan migrän, uppåtryck, depression och glädjeyra. Onsdagen var jag helt apatisk och orkade knappt prata, medans fredagen var den absolut bästa på länge.

Jag har vart med Ia (hon är bäst) hela veckan. VI hittade en kompis i matkön på Peset. Han hette Björn och var lång. Har också vart mycket med Martin och det har nog vart det som räddat mej. Han äger på att ta hand om mej och inte bli sur på mej när jag mår jättedåligt och bara vill sova. Han har också träffat mina föräldrar och det gick bra.

Jag är kort i tonen idag för jag jobbar och hinner precis skriva en mening mellan varje samtal :)


uppdatering

jag uppdaterar väldigt sällan.
förlåt jag ska skärpa mej.

Det har inte hänt något sådär jätteovanligt eller sådär på senare tiden (undantag; första maj) utan det har mest flytit på som det vanligvis gör. Skola, plugg, jobb, Anna, Martin typ. Eller jo, jag har vart hos tandläkaren. Han vart dryg och trodde han var jättekul när han skämtad eom min doktor-tandläkare-sjukhus-kurator-skolsysterrädsla. BIG MISSTAKE.

Tänkte väl berätta lite om min första maj med, och jag får ta och hålla med Martin där om att det är en av de bästa dagarna på året. Ytterligare ett citat från han "det var draaaaag".  Dagen började iaf med en mot-demo. mot CUF (de snodde våran dag) och så blev men visiterad eftersom "misstankte om att grova tillhyggen skulle användas" fanns. Idioter. De hade vi ju inte haft på oss om så nu skulle vara fallet. Vi var bara en grupp svartklädda ungdomar (undantag; jag och martin som var färgglada) som väntade på bussen på fel ställe^^ Haha. Sen efter det gick vi och åt och sen blev det både Röd Front och AFA/syndikalisterna/Svavelstickorna. Jag ska nog inte berätta mer om det politiska eftersom jag har bestämt mej för att mina åsikter ska lämnas utanför bloggen.

Senare på kvällen raggarbil, fast då var jag  trött och Martin på lyset så jag umgicks med Hanna istället. Tur det finns bra och trevliga människor som inte dricker (jag älskar dej ändå Martin!)

Nu ska jag till doktorn, inte kul men vad jag vet så ska jag bara prata om hur det går, inte jättehemskt iaf. Sen skola, jobb och sen ska jag ha födelsedagskalas för Martin.

RSS 2.0