bussfilosofi - det förflutna

jag har alltid ansätt att det är vårat förflutna som gör oss till de vi är idag. att våran uppväxt och barndom är det som formar oss till hur vi kommer slutligen att bli. jag tror också att de val vi gör i livet speglas i den person som vi valde att tro på. efterom jag är ateist och inte tror på att det finns en gud som leder oss i livet så tror jag istället på att det är en kombination av dig som person samt det som formade dej som liten/de som fanns då som påverkar vilken väg du väljer. trots detta så tror jag starkt på ödetalla har ett öde men de val du gör i livet påverkar ditt öde. 

jag har tänkt mycket på vad som gör vissa människor onda eller goda, elaka eller snälla eller vad som gör att vissa hamnar snett och jag kan inte ärligt komma på ett enda svar som verkar vara vettigt. men kanske är det såhär att  något i deras barndom blev helt enkelt fel. inte nödvändigtvis föräldrarna utan någon liten sak som finns kvar i hjärnan. det är läskig tanke, tänk om jag hamnar riktigt snett på grund av någonting som hände för längesedan? jag tror inte vi alla formas i samma mall med samma förutsättningar utan varje individ är unik men det är det som finns runt personen som slipar ner kanterna och groparna och gör oss till de är vi idag.

en sak som jag ändå är säker på är att hade jag inte haft det förflutna som jag har så hade jag inte vart samma person som jag är idag. det helvete jag gått igenom har gjort mej stark som person och ska jag vara ärlig så är jag stolt över mig själv. idag kan jag se mej själv i speglen och trivas med vad jag ser på insida och utsida. detta är något jag inte kunnat göra innan. det känns konstigt att säga detta men jag är glad att jag ändå har vart med om detta, att veta jag klarar av bland det värsta som finns utan att förintas. fast man undrar ju ändå vem jag vart om jag hade haft en annan bardom? hade jag vart en bättre människa, eller kanske sämre? var hade jag vart idag?

vardagshjältar

jag har alltid velat vara någon annan, en mycket bättre, snyggare och vackrare verision av mej själv. jag har haft mina vardagshjältar som jag har sett upp till och velat vara som. men nu har ordet "hjälte" fått en ny innebörd för mig. mina nya vardagshjältar är de människor som gör min dag. oavsett hur den började.

mina hjältar är de som vågar vara sig själv och som vågar må bra när ingen annan gör det. de som kan få mej att le trots jag bara vill gråta. och de som jag ser upp till. bara för de är de mest underbara människorna i min värld.

så detta inlägg är tillägnat de människor som gör något bra för någon annan, bara för mina vardagshjältar är bättre än dina ;)

torsdag- igen

och nu var det torsdag igen. jag tycker alltid att det är torsdag eller tisdag, de andra dagarna bara flyger förbi i farten. jag och anna var duktiga och gick och tränade innan skolan. jag lär ju ha dödens träningsvärk imorgon. 

vi träffade sandas gympalärare i bastun och han verkade asbra, det är nästan pinsamt att erkänna som den träningsnarkoman jag är att jag HATAR gympan. men det är bara det att det är ingen förutom typ 4 st i klassen som engagerar sig och då orkar man inte vara den hurtiga männinskan som ska få igång dem. det är typ som grupptryck fast tvärtom och det är minst lika jobbigt.

skulle ju börja om idag och det funkar sjukt bra. jag mår bättre än någonsin. trots jag är megaförkyld, snorar och har ingen röst så finns leendet där ändå och jag tror inte det är något som kan förstöra min dag idag :) jag tog vårjackan trots den är alldeles för stor, bara därför det var en vårjacka. solen skiner och jag har skaffat kort på friskis. mina nya hudvårds grejjer funkar över förväntan och det bara bubblar som kolsyrad dricka i hela kroppen. akta er jönköping, petra har vårkänslor!

nu är det bara att sitta igenom datorkunskapen, sen lunch-historia-engelska och sen ska jag jobba och sälja till hela jävla världen.  

hemmadag

idag har jag verkligen mått åt helvete. haft så sjukt ont i huvudet i två dagar nu.
så jag beslöt mej för att vara hemma från skolan idag efterom jag tvivlar på att jag hade orkat mer än 10 min ändå. och tro det eller ej, jag mådde bättre framåt eftermiddagen och blev sådär jobbigt pepp. så jag städade och dammsög hela lägenheten, tvätta håret och gjorde mina individuella val. sen lärde jag mej hur man sätter upp håret i en äkta fransk knut, jag har lite för kort hår egentligen, men det låssas vi inte om.

jag har också haft mycket tid till att tänka idag, och jag har beslutat mej för att imorgon så börjar jag om helt och hållet. har mått så dåligt i ett par månader nu att det nästan är läskigt så imorgon då jävlar ;) ska börja träna (köper månadskort nu), äta nyttigt (nyttigare kanske :P), inte stressa och sen ska jag bli mera glad. vi får se hur jag lyckas.

dagens citat kommer från kapten röd:
"...med så mycket plast i kroppen att de går att panta..."

måndagen

måndag igen då. det är sjukt vad trött man blir av att bara veta man har hela 4 dagar kvar innan helg. men idag var inte farligt, hade akvarellmålning HELA dagen och det är inte helt fel att inte ha konsthistoria :) sen kom martin och snackade skit hela dagen ;) vi snackade om nötter ^^ hahah. (internt) det var iaf sjukt trevligt. precis som alltid :)

men har ni tänkt hur sjukt mycket man kan irritera sig på småsaker? haha. stog och tänkte på det när jag stog vid övergångsstället utanför mej. och de helvetes-lysen ticka i otakt. jag höll på att dö av irritaion. sen fortsatte tanken hemma. tänk vad mycket energi jag lägger varje dag på att irritera mig på sånt^^ sen blev jag trött på att tänka ...

fick också tillbaka bilderna som patrik tog på mej. de blev hyfsade-->


helgen

jag är en supertrött människa som knappt kan ränka hur många tår jag har på vänsterfoten (typ 7?) men helgen har vart ganska okej men sjukt slitig. fredag var ju den bästa någonsin. jag drack kaffe och de förstörde ju hela dagen^^ på matten så ritade jag och Ia broar (reino s aju att vi skulle måla för att förstå bättre) vi gjorde en jättefin bilbor men sen kom vi på att om den är 70 cm bred så är det jävligt smala bilar som skulle köra där, så vi gjorde två till X) sen var det gympa och jag och Ia hade brottningsmatch. jag blev platt.

lördag var en trött dag, jag gick upp klockan åtta eftersom vi skulle lägga tak på utbyggnaden, och sen var vilddjuret där och sprang runt och gjorde så jag kröp runt på alla fyra i ett antal timmar. sen sov vi middag i 5-6 timmar :P eller jag, han sov väl 2?

söndag och jobb, skitkul fast ändå massor av depp. satt brevid simon som var jobbigt peppad och jag blev trött av att bara titta på han. men sen så lovade sebbe att gå på hardcore med mej. vilket är skitkul eftertsom ingen annan vill^^ depp var det efterom det var martins sista dag och det är jobbigt. tror inte han fattar att det är tack vare han man går dit ibland. men jag överlever men sen så smällde sebbe till med att hanockså ska sluta. vilken toppendag liksom^^

här har ni min helg gott folk :)

onsdag

i vanliga fall måste jag erkänna att jag hatar onsdagar. mitt i veckan och man vet att det är torsdag och fredag kvar innan man får vara ledig igen. men denna onsdagen var faktiskt bra :) det började med att reino och matten som vanligtvis är sjukt jobbig slutade 20 min tidigare.
sen så var dansen rolig. för första gången! vi dansade afrikansk dans och sedan lite jazz. mycket vicka på höfter och bröst och det var hur kul som helst. tror jag ska ändra uppfattning om danslektionerna!
sen på sista lektionen så var vi utan lärare större delen av lekionen och tur var väl det eftersom jag fortfarande är ledsen över det som hände igår. försöker vara arg men det går inte så bra.

idag har det kännts lite bättre faktiskt. jag har inte sovit någonting men skolan och annas sjukt positiva humör (hon är kär gott folk!) och fikan med jesper har gjort så jag mår bättre. men fortfarande så är det jättejobbigt att vara ensam, då kommer alla negativa tankar fram och jag mår sämre. är på gränsen till deprimerad och jag klarar inte av det. jag ska vara glad ju liksom? Vet inte vad jg ska göra för jag orkar snart inte mer.

visar min vårsalongsbild nu när den är klar så får ni bedömma själva om den är så hemsk som de tyckte. den är gjord på akvarellpapper och jag har använt akvarellfärger, bläck, tusch och pastellkrita.

grattis på födelsedagen

grattis sötnos på 19 årsdagen :)

helhjärtat

Att se dig djupt i ögonen och
få dela dina tankar och känslor,
känna att vi förstår varandra,
Får det mörka och sorgsna
i djupet av min själ att fly iväg,
i skepnad av de lyckligaste tårar.
Äntligen talar tystanden klarspråk
och ingenting håller fast mig,
du finns bara där och håller om.

och jag ler varmt, helhjärtat;
- som om det vore första gången.


_._._._._._._._

förlåt för alla dikter men hittade mina gamla och jag vill veta vad ni tycker.

vår

skola idag igen efter lovet. kan ju inte påstå jag var sådär överdrivet pepp men man får ta det för vad det är ju :) var ganska okej ändå. på bild och form målade vi i akvarell, som jag faktiskt måste erkänna att jag börjar tycka om. och vet ni vad det bästa är? jag målade inte ETT enda träd! sen var det konsthistoria och en jättelång (!) föreläsning som ändå var ganska intressant. och efter det så följde anna med mej hem och vi åt fruktsallad :)

jag måste bara få prata ut om mina känslor. mina vårkänslor. den där pysande, bubblande känslan som bara skriker i kroppen och tvingar en att hoppa runt och vara superglad hela tiden. den känslan att kunna gå till ICA utan jacka (och ändå inte frysa ihjäl) och kunna använda vårskor. att vara sådär härligt kär på allt och alla och att hitta tussilago vid sjön. idag är första dagen på våren. för det har jag bestämt.

och idag ska jag avsluta med att säga. grattis gumman till modelljobbet anna :D

en sista gång

En sista gång
Se mig i ögonen,
även om vi för alltid är paret,
vars väg blev två skilda stigar.
Se vad vi åstadkom,
Något vackert blev till bittert krig,
en maktkamp med kyla som vapen.
Jag hatar dig inte.
Jag älskar dig inte.
Men snälla, se mig i ögonen,
en allra sista gång,
och svara mig detsamma.


sex och godis

idag har vart en bra dag. kanske inte att gå upp klockan åtta och se sin mobil göra frivolter innan den åker ner på golvet bakom sängen. men resten. martin kom hit en sväng och plinkade på gitarren och sen var det jobb. för första gången på ett tag så var det kul att gå dit och det känndes bra. förmodligen var det mest kul på grund av det härliga sällskapet;  martin och sebastian och martins dåliga hörselorgan...

tänkte ge er kära läsare ett litet utdrag:

Jag: säljer du 6 så får du godis (jag syftar på ordrar)
Sabastian: okej...
Martin: *bryter ihop totalt i hörnet*
Jag: vadå?
Martin: så du menar om han och du har sex så får han godis av dej?

haha, det är så det går till på wecall :)

glädje

jag känner en känsla
(vad var det nu igen?
det bubblar i mej som kolsyrad dricka
mitt hjärta gör frivolter och dunkar
jag svävar runt i mina egna tankar
jag kan inte sluta le åt dina dummheter)

just ja,
lycklig


bron till terabitia


måste skriva en kort notis om den helt underbara film jag såg nyss; Bron till Terabitia. Den handlar om en kille som lever i en fattig familj och pappan är väldigt hård mot honom. han blir mobbad i skolan och det enda han gör bra är att springa. En dag kommer en ny tjej och vinner över honom. de blir vänner och hittar ett rep som gör att de kan korsa floden. de bestämmer sig för att skapa en ny värld där. utanför att vara utstött i skolan och mobbade. De bygger upp hela världen terabitia. De är de som ska rädda "fångarna" som hålls fångna, ekorrar blir monster som skyddar fångarna och gamarna blir håriga. (Inte grannarna som jag läste fel på undertexterna)

En så underbar film om vänskap. Om att övervinna de hinder som omgivningen sätter upp för dej och att veta att inom dej finns paradiset. Terabitia. Där du är kung och regerar över allt det onda. Att bygga en bro. Att tilsamma övervinna mobbarnas ord och pappans ignorans.

Tänk vad härligt att få vara barn igen. Att kunna drömma sig bort i fantasin och leka att du är kung över världen. Att kunna utesluta allt det dåliga i din lek och att åter igen vara den lilla person man en gång var, när hela världen kretsade runt dej, dina lekar och din fanatsi.

Klart sevärd film men ha näsdukar nära... 

vardags-lysen

Click for Full Size View

det finns helt enkelt människor som lyser upp vardagen lite mer än alla andra.

onsdag, torsdag

onsdagen flöt på fint ju, kinamat, ett snabbt läkarbesök som jag trots allt överlevde (hämtade bara recept) men ändå jobbigt för mej och mys på kvällen :) torsdagen däremot var ju mindre lyckad. det började med min extremt tidiga tvättid (0600-1000) och jag tvingades gå upp mitt i natten eller något. Sedan har jag gått runt och kännt mej konstig hela dagen. Tror jag har feber och mått sjukt illa, men trots det så satte jag på mej "glada masken" och gick till jobbet och gick sen hem en timme senare totalt slutkörd och gråtfärdig.

Jag trodde först det var pencillinet men kom sen på att det var något annat som strulade. Får försöka fixa det och se till att må bra tills på söndag. Hade vart skönt att bara kunna må bra igen, fysiskt menar jag denna gången. Det var ett tag sen, har haft feber till och ifrån i flera månader nu, och hjärnskakningar och pencillin hit och dit.

Det är ju alla hjärtans dag idag, en av de mer vettiga högtiderna enligt mej. Bättre att fira kärleken än en gud eller dylikt. Kärlik exixterar ju oavsätt religion, om man är liten eller stor och överallt i världen. Så ge dej en stor all hjärtans kram från mej, jag vet du är värd det :D


jobbat heldag

uch aldrig mer säger jag bara. jobbade 12-21 idag och jag känner mej som en död korv. åt helvete gick det också (12 fram till lunch, 16 st mellan 17-21) och hjälp vad seg och ofokuserad man blir efter ett tag. och inte blir det bättre av att jonas flyger runt i lokalen och ser jätteglad ut när man själv är färdig att gå i graven. just nu är jag lite pepp på pokerkväll igen, det var sjukt trevligt och jag behöver det nu.

visste ni att du kommer ihåg 15 % mer av de känslosamma ord som du hör om de viskas i ditt vänstra öra? så nu vet ni vad ni ska göra om ni vill att jag kommer ihåg något trots mitt fiskminne^^

nej nu ska jag förpassa mej till sängen och ta igen de timmars sportlovs-slappande jag missade idag...

monday morning

monday morning

satt och lekte lite med kameran och detta blev resultatet. inget vackert men man ska ändå inte underskatta uttråkad-kreaktiviteten. det är oftast det som blir bäst i slutändan. annars är det inte mycket jag har på hjärtat idag, dagen har mest bestått av film, mysbyxor och självplågeri i form av träning^^ nu måste jag sova om jag ska ens orka ta mej till jobbet och jobba heltid imorgon :O

dagens citat blir ett lasse, en av de få jag tycker om (och för att göra martin glad):
Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick
Det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick
Nu faller mörkret över stan, och Du går runt och sparkar löv;
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv
- en svår och jobbig grej/Lars Winnerbäck


förändringsfaktorn

och som rubriken säger ska jag skriva om förändring, kanske inte i matte eftersom ni som känner mej vet att jag har IQ 0.1 när det gäller matte utan denna gången blir det om mig (eftersom jag är en sådan sjukt egocentrerad människa ;P)

-.-.-.-

Innan, kanske för 1-2 år sedan. Eller snarare hela mitt liv innan den dagen jag började gymnasiet har jag alltid varit den fula flickan. Ni vet hon med tandställning gud vet var, ett par kilos övervikt, långt ovårdat hår och limegröna jeans med oknäppt gylf (yes, jag har gjort mej skyldig till detta hemska modebrott). Hon som inte hade några vänner och hon som du i hemlighet skrattade och pratade skit om så fort hon vände ryggen. Den tjejen som alltid satt och åt med lärarna. Hon som växte upp och fick allt mer problem. Hon som blev ihop med en kille som behandlade henne dåligt, som senare det tog slut medmen trakasserierna fortsatte. Hon som blev misshandlad psykiskt. Den tjejen som alltid grät sig till sömns och vaknade av att hon fortfarande grät i sömnen. Hon vars tårar tog slut. Den lilla flickan som växte på utsidan och krympte på insidan. Hon som fick begrava sin bästa och enda vän.

Den tjejen som började gymnasiet utan tro på livet. Hon som fick vänner. Den tjej som flyttade hemifrån utan att någonsin tveka. Hon som fick ett jobb och mötte ännu mera vänner. Vänner för livet. Hon som blev älskad igen. Den tjej som gick från att vara ett tomt skal till att få lysa upp och sprudla med energi. Hon som varje dag tackar den som nu gjorde detta möjligt. Hon som gått från botten till toppen. Hon som är jag.

-.-.-.-

Detta är historien om mej. Jag har hoppat över vissa delar, dels för att skydda folk som vart med. Dels för jag inte orkar berätta om det. Varje dag har varit en utmaning, en kamp. Men tack vare de omkring mej som gör detta möjligt har jag orkat ta den kampen. Orkat kämpa mig igenom de stunder jag har hamnat på botten igen. Jag tackar er för att ni finns, ni vet vilka ni är...

Ni kanske undrar varför jag skriver detta? Det är absolut inte för jag vill ha medlidande. Jag är lycklig nu. Det är nog dels för självterapi, dels för jag vill att folk omkring mig ska förstå vad jag gått igenom och hur mycket jag uppskattar mina vänner. För utan dem (er!) är jag ingenting.

melodifestival, syjunta och ikea

måste bara kommentera gårdagens melodifestival litegrann. haha de i min familj börjar tröttna på mina åsikter så nu är det eran tur. ibland undrar man ju vad sjutton svenska folket tänker med? christer sjögren och amy diamond? jag kunde ju inte ens sitta kvar och lyssna på "I love Europe" utan jag gick ut i köket och diskade (!) och "amy", hon är väl typ 12 och enligt mej har hon ingen röst. Haha men men, det är sådana dagar man är stolt över att inte vara helt svensk iaf... Björn Gustavsson och Look´gjorde ju kvällen inte helt misslyckad. 

tvingades också att sy ihop min tröja som lyckats gå sönder i kragen efter en användning och tvätt. haha, min finmotorik är ju inte det bästa och man kan ju lugnt säga att det är tur att den var sönder i nacken^^ har också suttit på ikeas hemsida halva dagen och letat grejjor till min lägenhet. det kommer bli "tusen och en natt" tema i sovrummet. så nu letar jag en såndära gammeldags ljuskrona, någon som vet vart jag kan hitta det till ett hyfsat pris?

i kväll blire gränna :)

Björn Gustavsson: När all oro e som bortblåst o försvunnen, när simba återvänder i lejonkungen.

lördag

har ni tänkt på hur sjukt skönt det är att bara absolut göra ingenting en hel helg?
måste faktiskt erkänna att det var riktigt trevligt att bara sitta med familjen, käka god mat och titta på någon plastig romantisk komedi. måste ju erkänna också att jag hatar sådana filmer. men ändå, ni som känner mej vet hur svårt jag tycker det är att vara ensam och därför tycker jag det är skönt att varva helgerna i jönköping med de lugna hemmakvällarna med mamma och pappa.

snart så ska jag förmodligen starta upp min egen modeblogg. har samlat material i över 3 månader nu så snart måste jag ta tag i kragen. inte för jag klär mej speciellt snyggt men jag hoppas att insperera andra...

jag tror jag skulle kunna offra stortån för att träffa dej snart igen...


nu vare lov igen...

åh nu var det lov igen och tack och lov för det (haha :P)
hade engelska prov idag. gick nog bra trots jag inte orkade plugga något igår. satt uppe och snackade på msn halva natten ju :D

sen var det svenska och vi håller på med retorik-arguemtation. skitsvårt är det. jag ska prata om om man ska få ha slöja på sig i skolan eller inte. det enda problemet är att jag inte vet vad jag står i frågan själv. jag tycker slöja är okej men burka inte är det och då säger jag emot mig själv. haha krångligt det där blev.

smet från gympan idag. vi hade medel-pass och jag skulle egentligen ut och gå enligt doktorns ordination och det slutade med att jag tog en proenad... hem. haha snacka om lättpåverkad lärare :)

Inga smarta ord från någon idag, jag orkar inte :D

torsdag i kvadrat

idag har jag vart rikitgt duktig :) haha,tränade på friskis klockan 9 (!) till halv 11 med anna. jag kan lugnt säga att jag vart helt slut. fast nu har jag bara den lama datorkunskapen kvar ("såhär gör man fetstil i word") sen är det lunch och sen är det sista torsdagsfikat med anna. kommer bli skitjobbigt på torsdagar sen när man inte har frivillig historia längre. sen engelska också iof men jag överlever nog.

fick reda på en ledsen sak igår, det tog nog mer på mig än vad jag vill erkänna. men det blir nog bra ändå. hoppas jag. ingenting jag tänker berätta om här men jag tror att ni förstår. 

jag vet jag borde skriva om viktiga och smarta åsikter och visa att jag inte är helt väck i huvudet men just nu är hela jag uppochner och jag orkar inte tänka på något vikitgt. haha kommer la en smart åsikt framöver hoppas jag.

Dagens citat kommer från Walter Winchell:
En riktig vän är den som kommer när alla andra går.

take care

på väg...

martin sa att jag ser ut att må bättre nu och efter mycket fundering så tror jag att det vänder nu. hjärnskakningen börjar ge med sig och psykiskt går det frammåt :) för första gången sens hjärnskaknings-skridsko-dagen så orkar jag le och vara glad med hela kroppen (trots min killer-träningsvärk) synd bara att det ska gå så åt helvete på jobbet nu...

så idag är petra lycklig. kanske inte helt men tillräckligt så idag är jag snäll så vill ni vara sociala är det rätt dag :D

dagens citat kommer från Pex Tufvesson:
Allt som jag vill är att din hjärna står still för en dum, ful, korkad men skön patetisk sång om kärlek.

vad är ren fruktan?

idag har jag än en gång tagit mej igenom ett läkarbesök, som är det absolut värsta jag vet. det är inte bara något jag tycker illa om utan läkare/sjukhus är = med dödsångest för mej. Mitt puls var nog uppe i 190 och hela jag bara satt och skakade. Ska jag vara ärlig så trodde jag på allvar att jag skulle dö av ren skräck. Men det gjorde jag inte. mycket tack vare anna (<3) hon är den absolut bästa jag har.

Det bästa är att jag klarade det. visst, jag klarade inte av att gå till skolan efteråt men jag svimmade inte eller bröt ihop totalt. Jag känner att idag har jag växt lite som människa och blivit lite större (inte på längden, sådan tur ska vi inte ha...) och jag är faktiskt stolt över mig själv. Det finns hopp för mej med...

Annars har min dag bestått av: Ångest - Doktor - Ta igen sömn - Jobbat

Och idag ska jag avsluta med ett citat från en av de människor jag beundrar mest:
Jag lärde mig att mod inte var frånvaro av rädsla,
utan triumfen över den. Den modiga mannen är inte
den som inte är rädd, utan den som övervinner rädslan. -
Nelson Mandela


Ta hand om er

lycka

lycka är att få umgås med de du tycker om. lycka är att dricka varm choklad under en filt när det regnar ute.  lycka är att få solen i ögonen när man går till skolan. lycka är att få vara den du är utan att tvivla.

lycka är chokladglass om sommaren. lycka är brunbrända ben. lycka är att bli älskad och att älska någon. lycka är metelånga pärlhalsband.

lycklig är allt annat än vad jag är idag.

men anna gjorde mej vacker idag. tack för du finns gumman <3
du är lycka.

att våga

jag har kommit fram till att jag i grund och botten är en väldigt osäker person. jag är ganska säker på mig själv. men när det gäller hur andra ser på mej blir det genast värre. jag vill alltid vara allting, jag vill vara den mest glada och positiva människa du hittar men ibland känns det som en mask för att dölja allting som finns under ytan, det som jag försöker dölja för andra. eftersom jag är rädd att åter igen bli sårad om jag väl berättar. jag är rädd att om folk får reda på vad som gömmer sig där under ytan så kommer de se mig på ett annat sätt.

jag vill inte låta det som har varit förstöra det som kommer i framtiden. jag vill så gärna få en ny chans att börja om allting igen. slutet -07 och början på -08 har vart det bästa i hela mitt liv. varje dag kan jag tänka tillbaka på något som gjort mig lycklig innan gick det flera månader imellan.

 
men ska man försöka förtränga det som varit eller ska man bearbeta det?

RSS 2.0